• energimaerke-intro.jpg
  • skriv-dig-op-v6.gif

Energimærke:

Her betaler du den reelle pris på et energimærke

Praksis er, at ejendomsmægleren rekvirerer energimærket via et forsikringsselskab, som efterfølgende kontakter en byggesagkyndig. Hos boligtilbolig.dk undgår du de dyre avancer og provisioner, der ofte er i spil mellem ejendomsmæglere, byggesagkyndige og forsikringsselskaber - og betaler blot den reelle pris for et energimærke.

Mange ejendomsmæglere har unødvendigt høje omkostninger på de tre rapporter – tilstandsrapport, elrapport og energirapport. Har du fået et tilbud fra anden mægler, er det et punkt, du bør kontrollere.

Hos boligtilbolig.dk er prisen på et energimærke under 3.500 kr. dog afhængigt af, hvilken type ejendom, det drejer sig om.

Til sammenligning er prisen hos en traditionel ejendomshandler typisk 5.500 kr. Du skal være opmærksom på, at der er penge at spare, når du bestiller elrapport, tilstandsrapport og energimærke samtidig. De priser, vi oplyser, er baseret på samlet bestilling.

Er prisen under 3.500 er der ingen problemer og du kan roligt bede ejendomsmægleren om at rekvirere et energimærke. Er prisen over er du meget velkommen til at ringe til os kontakte os gennem at udfylde formularen her på siden og så kan vi fortælle hvor du kan få et energimærke til den rigtige pris.


Hvorfor et energimærke?

Regeringen ønsker fokus på energiforbedringer, og et energimærke er lovpligtigt ved salg af privat bolig. Det afdækker det aktuelle og det forventede forbrug. Energimærket beskriver også boligens nuværende klimaskal og isolering. Det anskueliggør hvilke energiforbedringer, der bør overvejes, og hvad de betyder for energiforbruget. Energimærket afdækker også investeringens tilbagebetalingstid.


Kan jeg stole på et energimærke?

Du skal være opmærksom på, hvornår energimærket er udfærdiget. Et energimærke gælder i 10 år. Der kan således være foretaget forbedringer, som ikke er med på det energimærke, sælger fremviser. Sælger har ikke pligt til at udarbejde et nyt energimærke, som afdækker boligens nuværende energistatus.


Hvad er et normalt energimærke

Energimærket vurderer boligens energiforhold på en skala fra A til F. Nye huse eller totalt renoverede huse (med omfattende energiforbedringer) vurderes oftest med A eller B. En villa 10-30 år gammel ligger ofte på C. En villa på 30-50 år ofte på D.

Ældre huse kan have en karakter på E elle F. Er dette tilfældet, er det vigtigt, at der er mulighed for at foretage energimæssige forbedringer.

Leder du efter en bolig?... Så finder du den her